September 1965 opende skelterbaan Ulrum voor het eerst haar deuren, inmiddels is er veel veranderd maar de passie voor de sport en de gezellige ongedwongen sfeer is er nog als vanouds.

Op zelfgemaakte karretjes met een motortje werden de eerste races gereden, anno 2021 is er heel veel veranderd, de karretjes zijn veranderd in echte karts met verstelbare stoelen en pedalen zodat iedereen er goed in past. Ook is de veiligheid een grote rol gaan spelen bij het karten. Langs de baan liggen net als bij de formule 1 banden die de impact bij een botsing verminderen, ook zijn er 4 punts gordels in de karts aanwezig net als een rolbeugel.

In de jaren 60 waren het enkele rijders die een eigen kart hadden die wekelijks trainden op ons circuit, tegenwoordig is ook de verhuur een groot deel van onze werkzaamheden in de weekenden en vakanties.

De passie die wij voor deze sport hebben laat zich eigenlijk niet vangen in een paar woorden maar we zullen het proberen uit te leggen.

Wij hebben dit circuit in 2017 nieuw leven ingeblazen en zijn hier nog steeds elke dag van de week mee bezig. Bijna iedereen van ons rijdt zelf met zijn of haar eigen kart mee aan wedstrijden. Van clubraces tot aan grote nationale en internationale races.

Met daarin voorop meervoudig kampioen Rob Lucassen, naast zijn eigen wedstrijden begeleidt Rob jonge rijders die verder willen in deze geweldige sport. Ook worden er elke week (niet tijdens vakanties) lessen verzorgd voor beginners door ervaren coureurs.

Wij organiseren elk jaar clubraces voor rijders met een eigen kart, menig internationaal coureur heeft bij ons zijn eerste meters in de kart gemaakt. O.a. 4 voudig wereld kampioen Perry Grondstra maakte ooit zijn eerste meters op ons zeer technisch circuit.

Wij hebben warme banden met de Nederlandse histo kart club. Deze verzorgt nog elk jaar een mooie dag bij ons op de baan met de karts die vroeger op ons circuit reden